Martino Guida mag niet meer op de Stationsstraat staan.  (Foto: Almere DEZE WEEK)
Martino Guida mag niet meer op de Stationsstraat staan. (Foto: Almere DEZE WEEK)

VVD wil meer kansen voor ondernemers met standplaatsen

Politiek

ALMERE – Wat is de reden waarom de ijscowagen van Jonico IJs binnenkort niet meer te zien zal zijn in de Stationsstraat in Almere Centrum, vraagt de VVD zich af. De partij wil de kans op een standplaats voor dergelijke ondernemers vergroten.

Martino Guida van Jonico IJs liet in een interview met deze krant weten dat zijn plek op de Stationsstraat, bij de voormalige Kijkshop, niet langer beschikbaar is. Momenteel wordt op het stadhuis gewerkt aan het standplaatsenbeleid en de VVD stelt nu dat ondernemers als Guida juist de ruimte moeten krijgen. De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.
‘Is het college het met de Almeerse VVD eens dat kleine ondernemers, zoals Jonico ijs en andere standplaatshouders in onze stad, een waardevolle bijdrage leveren aan de lokale economie en de diversiteit van het aanbod in de stad? Kunt u specifieke voorbeelden noemen van deze bijdrage?’, vraagt de VVD zich af. De partij vraagt zich ook af welke acties ondernomen worden om de belangen van kleine ondernemers te waarborgen en dat er een evenwichtige verdeling van beschikbare standplaatsen komt tussen verschillende typen ondernemers, met name met het oog op kleine ondernemers.

Jonico IJs

Jonico IJs kreeg van de gemeente een plek bij het ziekenhuis toegewezen, maar dat is voor Martino Guida geen interessante optie. Hij zegt nog in gesprek te zijn met de gemeente. De VVD vraagt nu dus om duidelijkheid.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto