De Kapitein aan de Noorderplassen. (Archieffoto: aangeleverd)
De Kapitein aan de Noorderplassen. (Archieffoto: aangeleverd)

Spoeddebat over toekomst De Kapitein

Politiek

NOORDERPLASSEN – De gemeenteraad houdt donderdag een spoeddebat over de toekomst van het etablissement De Kapitein in de Noorderplassen. De bedoeling is om zo snel mogelijk de grondverkoop aan uitbater Kevin van Drumpt mogelijk te maken.

Door Marcel Beijer

Het college wilde de huur van De Kapitein (met steigers) opzeggen omdat er een nieuwe jachthaven moet komen. Van Drumpt wil de grond zelf ook graag kopen voor nieuwbouw. Wethouder Julius Lindenbergh meende echter dat de gemeente - door het zogenoemde Didam-arrest – juridisch verplicht is de locatie aan meerdere partijen aan te bieden.

Enige serieuze gegadigde

De gemeenteraad besloot daarom onafhankelijk advies in te winnen bij expert Arjan Bregman. Die concludeerde dat Van Drumpt als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop. Een meerderheid van de gemeenteraad wil nu snel duidelijkheid verschaffen aan Van Drumpt.
Op initiatief van de PVV en ChristenUnie is daarom een meerderheid van de gemeenteraad gevonden om tijdens de raadsvergadering van komende donderdag een spoeddebat hierover te voeren. De indieners wil in het debat van het college duidelijkheid krijgen hoe ze de verkoop van de grond voort gaan zetten met De Kapitein tegen de destijds afgesproken prijs.

‘De Kapitein is spil’ 

“De onzekerheid voor Van Drumpt heeft nu lang genoeg boven de markt gehangen”, zegt raadslid Annette Raijer, die de ChristenUnie al snel aan haar zijde vond. Ook de VVD, D66, Forum voor Democratie, SP, AP/OPA, CDA en PvdA steunen de oproep tot het ingelaste debat. Raijer: “De Kapitein is een spil in de Noorderplassen West; buiten dat het een restaurant is heeft De Kapitein ook een maatschappelijke functie waar mensen in de buurt elkaar graag ontmoeten. De onzekerheid en de berichtgeving over de toekomst van De Kapitein hebben negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering van De Kapitein, voor de ondernemer persoonlijk en voor de buurt.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto