VVD raadslid Lesley van Hilten (Foto: aangeleverd)
VVD raadslid Lesley van Hilten (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Coalitie bezint zich na vertrek ChristenUnie

Politiek

ALMERE – De coalitiepartijen gaan zich de komende twee weken bezinnen over de gevolgen van het vertrek van de ChristenUnie. Daarvoor is de hulp ingeroepen van een extern deskundige.

Vorige maand stapte wethouder Roelie Bosch op. Oorzaak was een fors meningsverschil over aanpak in de Jeugdzorg. Daarop besloot haar partij, de ChristenUnie, uit het college te stappen. Door dit vertrek heeft het college geen meerderheid meer in de raad.
Aanvankelijk wilden de collegepartijen direct met elkaar, en andere fracties, naar nieuwe oplossing zoeken. Donderdag liet Lesley van Hilten (VVD) namens de coalitiepartijen echter weten dat de collegepartijen eerst op zichzelf gaan reflecteren en daarbij ook het gesprek aangaan met de opgestapte ChristenUnie.
Omdat de coalitiepartijen behoorlijk veel van elkaar verschillen. en de financiële situatie van de gemeente is verslechterd, wordt ook gekeken of de afspraken uit het coalitieakkoord nog haalbaar zijn. Om dat proces in goede banen te leiden is Han Noten (oud-eerste kamerlid voor de PvdA en burgemeester van Dalfsen) als procesbegeleider aangetrokken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto