Hans van Dijk (Foto: aangeleverd)
Hans van Dijk (Foto: aangeleverd) Aangeleverd

Niet in college: teleurstelling bij ChristenUnie

Politiek

ALMERE – “Een kleine minderheid van het nieuw te vormen college wil geen acht wethouders in Almere. Dat is de enige reden dat de ChristenUnie geen wethouder mag leveren. Dat is teleurstellend en daar gaan wij dus niet mee akkoord.”

Door Marcel Beijer

Fractievoorzitter Hans van Dijk ziet zijn partij dus definitief uit het college verdwijnen, nadat de ChristenUnie eerder opstapte na het vertrek van hun wethouder Roelie Bosch. “De formateur wilde een zo breed en evenwichtig mogelijk college en wij wilden daar in het belang van de stad wel weer aan meewerken”, zegt Van Dijk die onder meer als voorwaarde stelde dat zijn partij dan in de vorm van een wethouder duidelijk zichtbaar moest zijn.
“In ons voorstel had dat de gemeenschap geen extra geld gekost. Het was kostenneutraal en onze wethouder zou afzien van wachtgeld. Maar een kleine minderheid van de collegepartijen wil gewoon geen achtste wethouder. Dat is de enige reden.”

Van Dijk wil niet meegaan in de conclusie dat die kleine minderheid daarmee de meerderheid de wil oplegt. “Dat zijn harde woorden, maar ze hebben het de coalitiepartijen daarmee wel lastig gemaakt.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto