Michiel en Emma werden in Almere feestelijk onthaald. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Michiel en Emma werden in Almere feestelijk onthaald. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Vader en dochter fietsen van Zweden naar Almere

Buiten

STRIPHELDENBUURT – Michiel van der Gragt en zijn 13-jarige dochter Emma zijn van Zweden naar Almere gefietst. In de Sidoniastraat werden zij maandagmiddag feestelijk onthaald door familie en vrienden, na een fietstocht van acht dagen.

Door Petra Onderwater

Michiel is opgegroeid in Almere, maar woont nu met zijn gezin in het Zweedse Helsingborg. Het leek hem een uitdaging om een keer naar Almere te fietsen voor een bezoek aan zijn familie. Zijn oudste dochter Emma wilde graag mee. Vorige week maandag vertrokken zij op een ligtandem voor een fietstocht van ongeveer duizend kilometer. Zij fietsten acht dagen lang, gemiddeld 125 kilometer per dag, en overnachtten in een tentje op campings onderweg.

Mooi avontuur

“De fietstocht is heel voorspoedig verlopen”, vertelt een nog fit ogende Michiel. “We hebben gelukkig goed weer gehad en op één lek bandje na geen problemen ondervonden.” Emma kijkt terug op een mooi avontuur, al miste zij wel af en toe haar moeder. Die komt hen later deze week met hun andere dochter en de hond achterna. “Met de auto. Wij hoeven dus niet ook nog eens terug te fietsen”, lacht Michiel.

Coronatesten

Fietsen in coronatijd betekende wel dat er onderweg negatieve coronatesten getoond moesten worden bij grensovergangen en campings. “Toen ze in Puttgarden van de boot stapten en door de controlepost moesten, vond de politie dit zo bijzonder, dat ze de krant hebben gebeld. Michiel en Emma hebben toen met een foto in een Duitse krant gestaan”, vertelt een trotse Baukje van der Gragt, die daarop ook de Almeerse krant inschakelde om verslag te doen van de aankomst van haar zoon en kleindochter.Onder luid applaus reden Michiel en Emma maandagmiddag de Sidoniastraat in, waar zij werden verwelkomd door vrienden en familie. De champagne en de partypoppers knalden feestelijk toen zij onder het finishdoek doorreden. Baukje pinkte wel even een traantje weg. “Vanwege corona hebben we elkaar lang niet gezien, heerlijk om hen weer in de armen te kunnen sluiten.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto