Initiatiefnemers Roquill Muntslag en Harold Deekman met de cheque die door burgemeester Franc Weerwind werd ingevuld. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
Initiatiefnemers Roquill Muntslag en Harold Deekman met de cheque die door burgemeester Franc Weerwind werd ingevuld. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck) lettinck

Burgemeester maakt opbrengst inzamelingsactie Suriname bekend

Algemeen

Burgemeester maakt opbrengst inzamelingsactie Suriname bekend 

ALMERE – De inzamelingsactie van Fightmasters en ROQ Consulting heeft niet alleen drie pallets met medicijnen, maar ook een bedrag van 3226,30 euro opgeleverd voor Suriname. Het land is zwaar getroffen door corona en er is een groot tekort aan medisch personeel en medicijnen. “Het doet pijn als je ziet hoe schrijnend de situatie in jouw eigen thuisland is”, vertelt sportschooleigenaar Harold Deekman van Fightmasters, die zelf in Suriname is geboren.  

Burgemeester Franc Weerwind, zelf ook van Surinaamse afkomst, ontving de initiatiefnemers donderdag op het stadhuis om de opbrengst van de actie bekend te maken. “Wat een fantastisch initiatief van ROQ Consulting en Fightmasters om zich zo in te zetten voor Suriname”, sprak Weerwind. “Ontzettend mooi dat deze jonge stad, met haar 165 verschillende nationaliteiten, met een sterk bedrijfsleven en mkb de handen in elkaar hebben geslagen voor deze actie. Dat iedereen zo gul heeft gegeven en zowel paracetamol en vitaminen áls geld beschikbaar hebben gesteld. Ik heb respect voor jullie allemaal en ben er trots op dat naast de drie pallets met medicijnen er ook een bedrag van 3226,30 euro is opgehaald. Mijn complimenten.” De initiatiefnemers zelf zijn ook dankbaar voor alle donaties. Deekman: “Het aantal reacties op onze actie was echt overweldigend.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto