Afbeelding
Adrian_shutterup - stock.adobe.c

het weer deze week

Algemeen

Scandizomer naar Nederland?

ALMERE -  De Scandinavische zomers zijn doorgaans prima en in een aantal gevallen zelfs beter dan onze Hollandse zomers. Ook dit jaar beleeft men vooral in Finland een grandioos seizoen. In het zuiden van het land zijn al bijna 30 zomerse dagen opgetekend. 

Ook in het noordwesten van Rusland zomert het al weken. Een hogedrukgebied dat op de meest zomervriendelijke positie ligt voor die gebieden geeft week in week uit temperaturen tot bijna 34 graden. Het interessante is dat een deel van die noordelijke warmte wel eens zou kunnen uitstromen naar onze contreien later. De positie van een opkomend hogedrukgebied wordt hierbij van belang. Mocht het hoog te veel bij Ierland blijven plakken blijft de wind voornamelijk uit de noordhoek komen. Als het hogedrukgebied wat doortrekt naar het noorden van de Noordzee, kan de wind iets meer ruimen naar noordoost. Dan komt inderdaad die warmere lucht aan zet. In het aanstaande weekend kan dit het geval zijn. 

Het weer blijft in ieder geval droog vanaf het tweede deel van de week. De depressie die vooral in het zuidoosten van het land veel water bracht, trekt geleidelijk weg. Op donderdag zal het nog deels bewolkt blijven met ook nog kans op een bui. Met een noordenwind zal het opvallend warm zijn met 23 graden. Naarmate het hoog via Ierland dichterbij komt verwacht ik meer zon richting en - tijdens het weekend. Ideaal weekendwer zit er dus wel in waarbij het aangenaam warm wordt en droog. Waarschijnlijk loopt de temperatuur verder op na het weekend. Overwegend zomerse condities zitten er dan wel in alvorens zich later pas een eventuele onweersbui aandient. Dat is dan pas vanaf 21 juli als de atmosfeer weer wat gevoeliger wordt voor verstoring.


Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 18, max. 23, wind n. 3, neerslag 55% en zon 45%
Donderdag min. 15, max. 23, wind n. 3, neerslag 30% en zon 65%
Vrijdag min. 14, max. 21, wind nnw. 3, neerslag 25% en zon 75%
Zaterdag min. 14, max. 24, wind n. 3-4, neerslag 10% en zon 85%
Zondag min. 13, max. 24, wind nno. 3, neerslag 10% en zon 90%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto