Mevrouw Köse start met de opleiding. Wethouder Froukje de Jonge kijkt mee. (Foto: aangeleverd)
Mevrouw Köse start met de opleiding. Wethouder Froukje de Jonge kijkt mee. (Foto: aangeleverd)

Eerste vrouw Oranje Huis start met opleiding via Educatiefonds

Algemeen

POORT - De eerste vrouw van het Oranje Huis gaat van start met een opleiding bekostigd vanuit het Educatiefonds van Soroptimistenclub Almere. 

De Soroptimistclub Almere ontwikkelde in 2019 het lokale Monopolyspel dat inmiddels 3450 keer over de toonbank is gegaan via de PLUS-supermarkten en de VVV. Ook kochten bedrijven het spel op als personeelsgeschenk. Van elk spel ging 7,50 euro naar het goede doel dat in totaal 30.000 euro heeft opgebracht. 

Educatiefonds

Met dit bedrag is een Educatiefonds opgericht om vrouwen die in het Oranje Huis verblijven te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling, zodat zij een goede positie krijgen op de arbeidsmarkt. Dit past bij de doelstelling van de Soroptimisten om de economische zelfstandigheid van vrouwen te verbeteren. Mevrouw M. Köse is de eerste die daar gebruik van maakt. Zij heeft gekozen voor een opleiding tot receptioniste/telefoniste. Het Educatiefonds bekostigt haar cursusgeld en studiematerialen, zoals ook een voor de opleiding noodzakelijke laptop. Gedurende haar opleiding zal er contact met haar zijn over de studieresultaten.
De verwachting is dat er binnenkort twee andere vrouwen met hulp van het Educatiefonds met een opleiding zullen starten. 

Prijs

Met het project won de Soroptimistenclub een landelijke prijs: de Best Practice Award. Wethouder Froukje de Jonge ondersteunt dit project van harte en was aanwezig zijn bij het startsein van de opleiding van de eerste deelneemster.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto