De filmposter van Update. (Foto: aangeleverd)
De filmposter van Update. (Foto: aangeleverd)

Hoofdrol dankzij Almere DEZE WEEK

Uit

ALMERE - Ester van der Wal (17) uit Almere speelt de hoofdrol in Update, een Engelstalige korte film van Richard Dijkema die op 20 augustus in première gaat op het YouTube-kanaal van Empirical Cinematic Ventures. Ze dankt haar rol aan een oproep in deze krant.

In de editie van 9 februari stond de oproep voor de ‘Casting Call’, waar maar liefst elf geïnteresseerde actrices op reageerden. De audities werden wegens Covid 19 alleen online of via korte videopresentaties gehouden. Daar kwamen na selectie drie uitstekende kandidaten uit naar voren. Na een tweede ronde is er vol overtuiging gekozen voor Ester van der Wal, een vlotte zeventienjarige Almeerse, die volgens de regisseur een ‘prachtig expressief gezicht’ heeft en heel natuurlijk ogend spel laat zien. Bovendien heeft zij een flink aantal jaren ervaring, bij onder andere Theaterschool Almere.

Update

In Update speelt Ester de rol van Leanne, een mooi, leuk en vrolijk tienermeisje. Als Leanne een vreemde update op haar telefoon installeert kan ze met haar camera-app een aantal seconden in de toekomst kijken. In eerste instantie weet ze niet zo goed wat ze er van moeten denken en haalt ze haar schouders ervoor op. Wanneer ze in de problemen komt zou de update nog wel eens heel erg goed van pas kunnen komen.
De teaser-clip van Update is vanaf 23 juli aanstaande 13.00 uur te zien via ecvyt.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto