De Supportertjes van Schoon Almere. (Foto: aangeleverd)
De Supportertjes van Schoon Almere. (Foto: aangeleverd)

Stedenwijk-Zuid steeds schoner

Algemeen

STEDENWIJK – De bewoners van Collectief Stedenwijk-Zuid Groen zijn al jaren bezig met het schoonhouden van de wijk. Om het zwerfafval op te ruimen is nu het Supportertje van Schoon Almere ontwikkeld. Een paaltje met een zwerfvuilring, een knijpertje, een hondenpoepschepje en twee containertjes voor kleine en grote zakjes. Ze staan al in de wijk op een betontegel. Zo kan iedereen die even tijd heeft een stukje van de buurt schoonmaken.

De werkgroep Buren met Elkaar van Collectief Stedenwijk-Zuid Groen ontwikkelde het Supportertje. Verder zijn er vanuit Buren met Elkaar twee zwerfvuilkarretjes die van de ene persoon naar de andere door de wijk gaan in een Zwerfvuilestafette. “Je loopt met dat karretje de route door de wijk naar de volgende deelnemer, die pakt hem over en zo gaan we de hele wijk door”, vertelt een woordvoerder van het collectief..

Er zijn binnen de werkgroep een paar rolcontainers voor de zakken met zwerfvuil. De afvalbakken in de wijk zijn door de bewoners geadopteerd. “Als die vol zijn geven we dat door aan een opzichter van de reiniging. Ze worden dan binnen twee dagen geleegd.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto