In het DigiTaalhuis worden vaardigheden bijgebracht. (Foto: aangeleverd)
In het DigiTaalhuis worden vaardigheden bijgebracht. (Foto: aangeleverd)

Kwaliteitscertificaat voor DigiTaalhuis

Algemeen

STAD CENTRUM - Het DigiTaalhuis van De Nieuwe Bibliotheek ontving woensdag een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT*). Hiermee voldoet het taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen.

Het DigiTaalhuis is voor mensen die moeite hebben met lezen, spreken of schrijven in de Nederlandse taal. Of voor mensen die beter willen leren omgaan met de computer en internet. Iedere dinsdag is er in bibliotheek Stad van 10.00-12.00 uur Taalspreekuur. Daar geven vrijwilligers informatie over het beter leren van de Nederlandse taal. Daarnaast organiseert De Nieuwe Bibliotheek de computercursussen Klik&Tik en Digisterker en wordt er hard gewerkt aan een Taalcafé, dat hoogstwaarschijnlijk in september start: Taal & thee.

Tevreden

Het DigiTaalhuis is zeer tevreden over de uitslag. José van Bergen, coördinator basisvaardigheden: “Deze certificering is de kers op de taart. Het is het resultaat van acht jaar flink samenwerken, maar vooral van belang voor de mensen waar het om gaat. Samen met de partners in Almere stemmen we het taalaanbod beter op elkaar af, verbeteren en breiden we de basisvaardigheden uit om zo de taalvaardigheid van Almeerders te vergroten. We geven ze daarbij toegang tot informatie, advies en bemiddeling zodat iedereen, naar eigen kunnen en naar eigen behoefte, mee kan doen in de samenleving.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto