Jeffrey Puriel stroomt door vanaf de jeugdopleiding. (Foto: Ron Baltus)
Jeffrey Puriel stroomt door vanaf de jeugdopleiding. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Jeugdexponent Jeffry Puriel tekent eerste profcontract

Sport


FBK SPORTPARK - Aanvaller Jeffry Puriel heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Almere City FC. Met zijn eerste profcontract ligt de pas 18-jarige buitenspeler nu tot 2024 vast bij de club, waar hij al voor vrijwel alle jeugdelftallen in actie kwam.


In 2012 kwam Puriel in de jeugdopleiding van Almere City terecht. De voetbalclub nam hem over van buurman Sporting Almere. Vorig seizoen maakte hij indruk door op relatief jonge leeftijd vier keer een basisplaats te veroveren bij het Onder 21 jaar elftal (O21) van Hedwiges Maduro, een team dat in verband met corona slechts zes competitiewedstrijden afwerkte. Sindsdien traint de buitenspeler, die zowel op de linker- als rechtervleugel uit de voeten kan, mee met het eerste elftal. In de uitwedstrijd bij SC Cambuur maakte hij afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht, waarna hij ook nog thuis tegen Go Ahead Eagles in actie kwam.

Profcontract

Zijn snelle ontwikkeling wordt nu dus beloond met een profcontract. “Ik ben blij dat ik als prof aan de slag kan bij de club waar ik al zo lang speel. Het is overduidelijk dat Almere City FC hard aan weg timmert en ik ben ontzettend trots dat ik onderdeel mag uitmaken van dat avontuur,” aldus Puriel.
“Jeffry is een speler die erg creatief is en die bovendien nog volop in ontwikkeling is. Hij heeft alle stadia van onze Academy doorlopen en in het coronajaar zijn kans gepakt om definitief de aansluiting te vinden bij onze selectie. We gaan veel plezier aan hem beleven,’’ licht technisch manager Teun Jacobs het contract toe.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto