Het echtpaar De Wit op Malta met het in het midden Eric de Haan. (Foto: aangeleverd)
Het echtpaar De Wit op Malta met het in het midden Eric de Haan. (Foto: aangeleverd)

Drogistenechtpaar De Wit geniet op Malta

Algemeen

TUSSEN DE VAARTEN – Het drogistenechtpaar Ada en Egbert de Wit, dat jarenlang de DA-drogisterij in Tussen de Vaarten runde, geniet momenteel van een vakantie in Malta. De reis werd hen aangeboden door klant Eric de Haan die ook honorair consul is van het eiland.

Het echtpaar stopte na twintig jaar in januari van dit jaar met hun drogisterij aan de Rembrandtweg. In die tijd zijn ze flink op de proef gesteld. Al vlak na de start vonden de terreuraanslagen op 9/11 in Amerika plaats dat leidde tot een forse crisis. Ook waren er diverse inbraken en ramde vorig jaar een auto de pui van hun winkel. Toch stond het echtpaar altijd voor de klanten klaar. Bij hun afscheid hadden klanten een doneeractie georganiseerd om het echtpaar een extra financiële buffer te geven.

Malta

Bewoner Eric de Haan van Tussen de Vaarten is ook honorair consul voor de Republiek Malta in Nederland. Hij verraste het echtpaar bij het afscheid met een reis naar Malta. Daar genieten ze nu met volle teugen van. Al bij het boarden op Schiphol werden ze verrast door Air Malta met een upgrade naar Business Class. Bij aankomst op Malta werden ze ontvangen via de VIP terminal, aangeboden door de Malta Tourism Association. Vanaf het vliegveld werden ze als VIP’s naar een vijf sterren-hotel gereden, waar ze een Royal Suite kregen aangeboden.

Burgemeester

Tijdens het verblijf werden ze ontvangen door de burgemeester David Schembri van het plaatsje Qrendi en kregen ze een privé-rondleiding door de 400 jaar oude Parish church. Verder bezochten ze het Hypogeum, het eiland Gozo. Voor het echtpaar een heerlijke beloning voor twintig jaar hard werken.

Genieten op het eiland. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto