(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Klimaatweek op zoek naar Almeerse Klimaatburgemeester

Algemeen

ALMERE -  Op donderdag 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek. In die week is er aandacht voor alle initiatieven die er op het gebied van klimaat in ons land zijn en wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar de Almeerse Klimaatburgemeester: iemand die zich inzet voor een beter klimaat. 

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Aangesloten Klimaatpartners, bedrijven en organisaties en gemeenten zullen in de Klimaatweek van zich laten horen, om zoveel mogelijk Nederlanders te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. 

Klimaatburgemeester

Het Ministerie is daarom ook in Almere op zoek naar een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Bijvoorbeeld doordat het huis geïsoleerd is of door minder voedsel te verspillen. Wie zich aan wil melden, of iemand wil nomineren kan dat doen via de website www.iedereendoetwat.nl/NKW.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto