Henk Wollesinkel speelt elke maandag een uurtje in de hal van het Flevoziekenhuis. (Foto: aangeleverd)
Henk Wollesinkel speelt elke maandag een uurtje in de hal van het Flevoziekenhuis. (Foto: aangeleverd)

Pianisten brengen sfeer in hal Flevoziekenhuis

Algemeen

ALMERE - In de hal van het Flevoziekenhuis wordt weer regelmatig piano gespeeld. Dit gebeurt op vrijwillige basis door een aantal pianisten, waaronder Henk Wolleswinkel uit Almere Haven. “Het is heel fijn om te doen en leuk voor de mensen die het ziekenhuis binnenlopen.”

De piano in de hal van het ziekenhuis kan worden gebruikt door iedereen die kan spelen, maar op een aantal vaste tijden wordt hij bespeeld door vrijwilligers die een uurtje pianomuziek laten horen. Zo zit Henk Wolleswinkel elke maandag van 12.00 tot 13.00 uur achter de ziekenhuispiano. “Ik ben al zo’n vijftig jaar pianist en speel van alles en nog wat”, vertelt hij. “Ik zat ook in een band, maar vanwege de coronapandemie spelen we al lange tijd niet meer samen. Nu richt ik me meer op kleinschalige individuele optredens.” Zo speelt en zingt hij woensdag 11 augustus vanaf 15.00 uur bij Mariola voor de deur in het kader van Zomer in Haven. “Ik ben nu als het ware mijn eigen one-man-band”, lacht de Almeerder.

Zorgpianist

Ook heeft Wolleswinkel zich min of meer ontwikkeld tot zorgpianist. “Zo speelde ik onlangs bijvoorbeeld in de tuin van zorgcentrum De Overloop. Het is geweldig om de bewoners een gezellige middag te bezorgen en ze te zien lachen en meezingen. Mijn repertoire is heel breed. Ik zing Nederlands- en Engelstalig, maar ook net zo makkelijk Spaans en Italiaans.” In de hal van het Flevoziekenhuis speelt hij vooral sfeervolle achtergrondmuziek. “Het is gewoon leuk om lekker een uurtje te kunnen pingelen en af en toe een applausje of een complimentje te krijgen. Zo blijf ik als muzikant toch lekker bezig.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto