Illustratie uit Amy, een spannend prentenboek.
Illustratie uit Amy, een spannend prentenboek.

Almeerse maakt prentenboekje om voorlezen te bevorderen

Algemeen

ALMERE – Eveline van Dienst laat een prentenboekje uitgeven om het interactief voorlezen aan jonge kinderen te bevorderen. “Ik wil deze boekjes verspreiden onder kinderen die het zwaar hebben, zoals bijvoorbeeld kinderen in Ronald McDonald-huizen”, vertelt zij.

Almeerse maakt prentenboekje om voorlezen te bevorderen

De Almeerse is werkzaam in de jeugdzorg en moeder van een kindje van bijna drie jaar. “Twee jaar geleden ontstond bij mij de gedachte om een kinderboekje te maken. Na lang schrijven en vooral veel schrappen had ik een manuscript, waarna ik een illustrator en een uitgever heb gezocht en gevonden.” Het boekje is bedoeld om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. “Het gaat over Amy, een stoere meid van vier jaar oud. Ze vindt het leuk om op zolder te zijn. Spannend, omdat het er donker is. Ze mag eigenlijk niet alleen op zolder komen, maar ze doet het toch. Stiekem.”

De geschreven pagina’s hebben naast kleurrijke illustraties ook bijpassende vragen om het interactief voorlezen te bevorderen. “Hierdoor worden kinderen meer bij een verhaal betrokken en het heeft een positief effect op hun spraak- en taalontwikkeling.”

Crowdfunding

Eveline vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen worden voorgelezen en zij wil dan ook dat haar prentenboekje onder zoveel mogelijk kinderen wordt verspreid. Om het boekje te laten drukken is zij een crowdfunding gestart. "Ik wil de boekjes niet alleen onder de donateurs verspreiden, maar ook onder kinderen in Nederland die het zwaar hebben. Deze kinderen wil ik bereiken via diverse organisaties. Meer geld betekent meer boekjes voor meer kinderen.” 

Haar streven is dat het prentenboekje dit najaar wordt uitgegeven. Wie het project wil steunen kan dat doen via www.voordekunst.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto