Desmond en Yovanka Sumter van de Stichting Jireh Ministries  International (Foto: Almere DEZE WEEK)
Desmond en Yovanka Sumter van de Stichting Jireh Ministries International (Foto: Almere DEZE WEEK)

Jireh Ministries International opent kerk en dienstencentrum op Binderij

Algemeen

ALMERE - De Stichting Jireh Ministries International heeft haar deuren geopend in een nieuw pand aan de Binderij 69 in Literatuurwijk. In het pand huizen een kerk en het een dienstencentrum met tal van maatschappelijke voorzieningen. “We doen alles vanuit het Christelijk geloof”, vertelt directeur Yovanka Sumter, “maar we staan voor iedereen open.”

Door Robert Mienstra

Alles grijpt bij de stichting in elkaar. Yovanka is bijvoorbeeld trouwambtenaar. “In ons trouwzaaltje kan ik ambtelijk huwelijken voltrekken, beneden kunnen we in de kerk het huwelijk inzegenen en er is ruimte voor de trouwreceptie”, vertelt Sumter, “ongeacht het budget kan iedereen hier trouwen.”

De Voorziening

Voor het dienstencentrum De Voorziening zijn tal van ruimtes beschikbaar. Zo zitten er bedrijven zoals LetZconnect (platform voor Christelijke ondernemers) en Worthy dat onder meer massageapparaten en gps-horloges voor kinderen levert. “Die werken ook vanuit het Christelijk geloof”, zegt Sumter. “Dat is wel voor ondernemers een vereiste.”

Activiteiten

Daarnaast zijn er juridische ondersteuning, huiswerkbegeleiding en activiteiten voor kinderen. “Die staan net als de kerk voor iedereen open”, zegt Sumter. “Op zaterdag halen we de kinderen met een bus op om te kunnen dansen, tekenen, spelen en te leren van de bijbel.”

Hulp

Het dienstencentrum biedt ook maatschappelijke hulp. “Er komen hier vrouwen uit het Oranjehuis en mensen die maatschappelijk in de knel zitten bieden we hulp. We hebben nauwe relaties met de Almeerse hulpverleningsorganisaties.”

Meer informatie: www.stichting jmi.nl, info@stichtingjmi.nl, 036-7853514

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto