(Archieffoto: Marcel van Gaalen)
(Archieffoto: Marcel van Gaalen)

Voortbestaan basketbalclub Almere Sailors in gevaar

Sport

ALMERE - Het voortbestaan van basketbalclub Almere Sailors is in gevaar door een financieel tekort. De club, die volgend jaar uitkomt in de BNXT League, is een crowdfunding gestart waarmee zij 30.000 euro hopen binnen te halen om te kunnen overleven.

Almere Sailors kende een korte voorbereidingsperiode. In juli 2020 is het initiatief gestart en op 3 oktober 2020 werd de eerste wedstrijd in de Dutch Basketball League al gespeeld. De club is trots dit in tijden van corona te hebben gerealiseerd en staat te popelen om de volgende uitdaging van de BNXT League aan te gaan. “Het was echter een seizoen met zware druk op de financiën. Geen publiek, minder exposure en daarom minder bedrijven die als businesspartner in wilden stappen”, meldt de club. “Dat alles terwijl de kosten bleven en in sommige gevallen zelfs stegen. Daarmee incasseerden we een flinke financiële klap met een kastekort tot gevolg waardoor het voorbestaan van Almere Sailors nu wordt bedreigd.”

Almere Sailors is een crowdfunding gestart om het basketbal op topniveau voor Almere en haar regio te kunnen behouden. “Zonder steun wordt het ontzettend moeilijk om te overleven en onze ambitie verdere invulling te geven. Alle hulp is welkom, zodat Almere Sailors blijft bestaan en verder kan bouwen aan een mooie toekomst.”

Op de clubsite almeresailors.nl is te zien hoe basketbalfans de club kunnen supporten. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto