Het FlevoEnsemble debuteerde vorig jaar op Growing Music. (Foto: aangeleverd)
Het FlevoEnsemble debuteerde vorig jaar op Growing Music. (Foto: aangeleverd) Murk Feitsma

Nieuwe editie van festival Growing Music in Oosterwold

Uit

OOSTERWOLD - Oosterwold is weer het decor voor Growing Music. Het muziekfestival is net als vorig jaar verdeeld over vier achtereenvolgende zondagen in augustus en september, met zeer uiteenlopende concerten en een Oosterwoldse opera als uitsmijter.

Zondag 29 augustus om 15.00 uur start het festival met een optreden van Nieuw Amsterdams Peil. Zij brengen een ode aan de Russische muziek van de 20e eeuw, met onder andere het pianotrio van Sjostakovitsj, de cellosonate van Prokofiev en de theatrale muziek van Desyatnikov.

FlevoEnsemble

Zondag 5 september geeft het FlevoEnsemble concerten om 15.00 uur en 17.00 uur. Dit ensemble is een initiatief van Growing Music om de muzikale krachten van professionele musici uit Oosterwold en omstreken te bundelen. Het FlevoEnsemble debuteerde tijdens Growing Music 2020 en staat onder leiding van musicus/componist Egon Kracht. Dit jaar brengen zij oude en nieuwe composities van Zappa, Weill, Dowland, Nyman en Kracht rond het thema voedseltransitie.

Oosterwoldse opera 

Zondag 12 september om 15.00 uur staat The Preacher Men op het programma. Zij nemen het publiek mee naar de tijd van rokerige blues clubs in de zuidelijke staten van Amerika. Zondag 19 september om 15.00 uur uur is tot slot de opera in één acte #66, gebaseerd op Le 66 van Jacques Offenbach. Geactualiseerd en hertaald. #66 gaat over Johan en Janet, twee eenvoudige Friezen die dromen van een eenvoudig huis, zelfvoorzienend wonen, een permacultuurtuin, kippen en lokale boodschappen.

Meer informatie en kaarten via www.growingmusic.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto