Raymond van Ewijk is volop in training voor zijn sponsorloop. (Foto: aangeleverd)
Raymond van Ewijk is volop in training voor zijn sponsorloop. (Foto: aangeleverd)

Almeerder loopt Tour d’Almere voor onderzoek naar Post-Covid klachten

Algemeen

ALMERE - Raymond van Ewijk, in de  Almeerse voetbalwereld bekend als commercieel manager bij ASC Waterwijk, loopt op 12 september zijn eigen Tour d’Almere voor het goede doel. Met een sponsorloop van 50 kilometer wil hij zoveel mogelijk geld ophalen voor het onderzoek van de Erasmus MC Thorax Foundation naar Post-Covid klachten.

Raymond werd tien jaar geleden getroffen door een hartinfarct, maar is daar goed van hersteld. “Daar ging wel wat actie aan vooraf, maar door een verandering van mijn levensstijl kwam ik er weer bovenop”, vertelt hij. Dit jaar werd hij getroffen door het coronavirus. ”Al met al ben ik twee maanden uit de running geweest. Hierbij hebben de lessen uit het verleden mij geholpen met het herstel.”

De 57-jarige Almeerder ziet om zich heen dat veel mensen langdurig zijn uitgeschakeld ten gevolge van het coronavirus. “Daarnaast is er nog veel onbekend over het lange termijn effect van een coronabesmetting. Deze persoonlijke ervaringen dreven mij ertoe me in te willen zetten voor het goede doel en zo anderen te helpen.”

Corona, hart en longen

Dit goede doel moest als thema corona, hart en longen hebben. Op zoek naar een passend doel kwam hij uit bij de Erasmus MC Thorax Foundation. Vanuit deze foundation wordt onder meer onderzoek gedaan naar het effect van corona op hart en longen. “Als fervent wandelaar heb ik vervolgens de Tour d’Almere bedacht. Een sponsorloop van 50 kilometer door en rond Almere”, vertelt hij. “Deze uitdaging ga ik op 12 september aan. In principe loop ik alleen, maar wie wil meelopen is welkom.” Op zijn Instagram-pagina vertelt hij over de route, hoe mensen zich op kunnen geven om mee te lopen en hoe mensen een eigen actie voor die dag kunnen bedenken.

Wie een bijdrage wil doneren kan dit doen via zijn actiepagina: https://thoraxfoundation.inactievoorerasmusmc.nl/actie/raymond-van-ewijk

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto