(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)
(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro) Ron Baltus

Almere City FC speelt gelijk tegen Jong FC Utrecht

Sport

ALMERE - Almere City FC heeft de eerste thuiswedstrijd van seizoen 2021-2022 vrijdagavond niet weten te winnen van Jong FC Utrecht.  De Almeerse brigade gaf, met de eindstreep in zicht, een 1-0 voorsprong uit handen. De ploeg van Gertjan Verbeek had meerdere kansen op het uitbouwen van de voorsprong, maar bleef uiteindelijk op een 1-1 remise steken.

Voorafgaand aan de wedstrijd nam de Almere club nog één keer afscheid van Jergé Hoefdraad, voormalig Club van 150-speler van de Almeerse brigade. 

Almere City FC had het voor de openingstreffer moeilijk en werd vooral via de flanken door de jongelingen van FC Utrecht geraakt. Maar de Almeerders groeiden duidelijk in de wedstrijd. Aanvaller Ilias Alhaft stond wederom zijn mannetje met een wonderschone goal. Op aangeven van Lance Duijvestijn knalde hij een diagonaal langs de Utrechtse doelman Fabian de Keijzer. Zijn vierde treffer tegen de rood-witten in vier duels. 

De Almeerders hadden meerdere kansen op het uitbouwen van de voorsprong, maar doelpunten kwamen er niet meer. Uiteindelijk viel de bal aan de andere kant. Invaller Mees Rijks schoot na een lange bal uit het niets de gelijkmaker binnen voor Jong FC Utrecht. Lance Duijvestijn kreeg nog de kans om zichzelf tot held van de avond te schieten, maar zijn volley ging net naast, waardoor City opnieuw punten liet liggen.

Volgende week zaterdag vervolgt Almere City FC de strijd in Venlo. De uitwedstrijd op zaterdag 21 augustus is te bezoeken met de auto of met de Almere City FC bus. Kaarten bestel je hier.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto