Almere telt veel schaakliefhebbers, maar meedoen aan de Schaak-Off kan in de provincie niet. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Almere telt veel schaakliefhebbers, maar meedoen aan de Schaak-Off kan in de provincie niet. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Deelnemers Schaak-Off moeten de brug over

Sport

ALMERE – Almeerse schaakliefhebbers die willen meedoen aan de Schaak-Off die de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNS) organiseert, zullen moet uitwijken naar Weesp, Bussum of Muiden. Als enige provincie zijn er geen wedstrijden in Flevoland.

Door Marcel Beijer

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond organiseert samen met meer dan zeventig schaakclubs en regionale bonden van maandag 13 tot en met zondag 26 september de Schaak-Off: een landelijk schaaktoernooi waaraan iedereen in Nederland gratis kan meedoen. Dit om te vieren dat er na de zomer eindelijk weer fysiek op de club kan worden geschaakt. Iedere schaakliefhebber kan meedoen, het is niet nodig om bij een vereniging aangesloten te zijn.

Lokale voorrondes

Het toernooi bestaat uit lokale voorrondes in alle provincies, behalve Flevoland. Volgens de schaakbond heeft geen enkele vereniging zich aangemeldt. Almeerse schakers die willen meedoen moeten dus de brug over. Dat kan in Bussum, Weesp, maar Muiden is dan het meest dichtbij. Bij de Muider Schaak Kring (MSK) worden de wedstrijden op vrijdag 24 september gehouden vanaf 20 uur. De winnaars daarvan plaatsen zich voor regionale wedstrijden en daar wordt gestreden voor een ticket in de landelijke finale. 

De Rijver

De wedstrijden bij MSK vinden fysiek plaats in bibliotheek De Rijver aan de Nienhuis Ruyskade 26 in Muiderberg. De indeling bij het toernooi vindt plaats op ervaring: zo speelt iedereen op zijn eigen niveau. Inschrijven kan via www.schaakoff.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto