De rode stip geeft aan waar de uitbreiding gepland staat. (Foto: Oostvaarderskliniek)
De rode stip geeft aan waar de uitbreiding gepland staat. (Foto: Oostvaarderskliniek)

Informatiemarkt Oostvaarderskliniek over uitbreiding

Algemeen

STRIPHELDENBUURT – De Oostvaarderskliniek in Buiten organiseert dinsdag 7 en woensdag 8 september geen informatieavond, maar een een informatiemarkt over de uitbreiding die nodig is om 58 extra behandelplaatsen te creëren. Omwonenden hebben daarover een brief ontvangen.

Door Marcel Beijer

De uitbreiding van het forensisch psychiatrisch centrum (FPC) aan de Carl Barksweg is nodig omdat rechters vaker een TBS-maatregel opleggen aan verdachten. Deze krant kwam voortijdig in het bezit van plannen waarop te zien is dat de kliniek aan de achterzijde wordt uitgebreid, op grond die momenteel eigendom is van Staatsbosbeheer. De uitbreiding van de kliniek leidde tot onrust in de wijk. Bewoners vrezen overlast en maken zich zorgen om hun veiligheid. Ook een aantal fracties in de gemeenteraad was verbaasd.

Informatieavond

Na de publicatie in deze krant kondigde de TBS-kliniek aan na de zomer met een informatieavond te zullen komen om vragen van omwonenden te beantwoorden. Deze week hebben omwonenden een brief ontvangen dat er op twee avonden een informatiemarkt komt waar bewoners individueel in gesprek kunnen gaan met vertegenwoordigers van betrokken partijen. Staatsbosbeheer zal daar overigens niet bij vertegenwoordigd zijn. Vooruitlopend op deze markt is een video online gezet waarin wordt uitgelegd wat de aanleiding voor de uitbreiding is, wat de plannen inhouden en hoe het proces eruit ziet.

Geen ontwerp

Op dit moment is er volgens de Oostvaarderskliniek nog geen ontwerp opgesteld, zijn er nog geen tekeningen van gebouwen en is er nog geen vergunning aangevraagd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto