(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Trinitas Gymnasium start schooljaar met Olympiade

Algemeen

ALMERE - De leerlingen van Trinitas Gymnasium Almere zijn het schooljaar gestart met een sportieve Olympiade in de buitenlucht. Na een jaar vol beperking waren leerlingen vol frisse energie om voor het eerst weer echt samen te zijn. 

Bij de Grieken en de Romeinen bestond een Olympiade uit sportwedstrijden. Trinitas moderniseerde ze met de onderdelen Street art, Wiki Games en een stormbaan. Trinitas Gymnasium Almere is een kleinschalige school voor vwo+ niveau. Naast gewoon lessen organiseert de school veel activiteiten rondom bijvoorbeeld cultuur, sport en techniek. De klassieke oudheid is daarbij een inspiratiebron. Juist afgelopen jaar waren de extra activiteiten niet of moeilijk om te organiseren. Teamleider Koppe Koppeschaar: “Daarom organiseren we nu juist dit soort activiteiten. School is namelijk zoveel meer dan lessen volgen.”

Streetart

Vol enthousiasme legden de leerlingen zich toe op de speciale Klassieken Street art. De figuren uit de verhalen van de oude Grieken en Romeinen werden met stoepkrijt in een nieuw jasje gestoken. Zo vrolijkten ze de enorme betonnen baan voor de school op met veelkleurige tekeningen. Helden en goden uit de Griekse en Romeinse mythologie waren de onderwerpen. Per leerjaar konden de groepen punten verdienen voor originaliteit en samenwerken. Totdat de zonnegod Helios wordt verdreven door de volgende regenbui ziet de omgeving van de school er nu vrolijk uit.
Samen met een opblaasbare stormbaan en de online Wiki Games was de dag een groot succes. Zowel docenten als leerlingen zijn blij dat ze weer samen aan het schooljaar kunnen beginnen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto