Op de voormalige vuilstort ligt nu een mooi parkoers. (Foto: aangeleverd)
Op de voormalige vuilstort ligt nu een mooi parkoers. (Foto: aangeleverd)

Elfde editie Almere DEZE WEEK MTB Classic nat maar succesvol

Sport

ALMERE - Op zondag 29 augustus werd de elfde editie van de Almere DEZE WEEK MTB Classic verreden.  Deze editie stond vooral in het teken van de renovatie van het GIANT Liv parkoers Braambergen.

Op  de voormalige  stortplaats werd drie jaar geleden gestart met de aanleg van dit parkoers door de Stichting MTB & More. Na realisatie in 2019 bleek dat de afdeklaag op een van de drie heuvels opgehoogd moest worden, onder meer in verband met de plannen om daar in de toekomst zonnepanelen te plaatsen. Een deel van het parkoers was daardoor bijna twee jaar onbruikbaar. Medio augustus was de renovatie, uitgevoerd door vrijwilligers van MTB & More, volledig gerealiseerd. Op de voormalige vuilstort is nu een parkoers beschikbaar van 7.2 km met 325 hoogtemeters. Uniek in de wijde omgeving.

Uitdaging

Voor de deelnemers aan de Classic was een parkoers van ongeveer 20 km uitgezet bestaande uit het GIANT Liv parkoersen Braambergen en Kemphaan, aangevuld met een route in het Waterlandse bos. De route kon meerdere keren gereden worden. De uitdaging voor de deelnemers zat hem naast de voortdurend vallende (lichte) regen, vooral in de 325 hoogtemeters op het deel Braambergen. Voor velen de reden om na 2 ronden voldaan te zijn. Een paar toppers reden het parkoers 5 keer. Een topprestatie!

De organisatie kreeg veel complimenten over het parkoers en dan met name over de nieuwe mogelijkheden op Braambergen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto