Toch een Schaak-Off voorronde in Almere (Foto: aangeleverd)
Toch een Schaak-Off voorronde in Almere (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Toch Schaak-Off voorronde in Almere

Sport

STEDENWIJK – Almeerse schaakliefhebbers hoeven voor de voorronde van de landelijke Schaak-Off toch niet de brug over. Schaakvereniging Almere heeft zich toch bij de schaakbond beschikbaar gesteld om de voorronde te organiseren op maandag 20 september. 

Door Marcel Beijer

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond organiseert samen met meer dan zeventig schaakclubs en regionale bonden van maandag 13 tot en met zondag 26 september de Schaak-Off: een landelijk schaaktoernooi waaraan iedere schaakliefhebber in Nederland gratis kan meedoen. Dit om te vieren dat er eindelijk weer fysiek op de club kan worden geschaakt.

Lokale voorrondes

Aanvankelijk deed niet één schaakvereniging uit Flevoland aan de lokale voorrondes mee, waardoor Almeerse schakers naar Bussum, Weesp op Muiderberg moest uitwijken. Maar Ton Sprong van de Schaakvereniging Almere laat weten dat de Almeerse schaakvereniging zich wel degelijk heeft ingeschreven. “Ik heb contact opgenomen met de schaakbond. Ze hadden op het moment van publicatie ons alleen nog niet officieel geregistreerd. De voorronde is op maandag 20 september om 20.00 uur in Sportgebouw Annapark. Inschrijven kan via www.schaakoff.nl

Nieuwe leden

Na de zomer is de schaakvereniging voor het eerst weer bij elkaar geweest. “Ons ledenaantal is vanwege corona teruggelopen, maar we hebben nog altijd zo’n 140 leden, waarmee we een van de grootste schaakclubs in Nederland zijn. Bij de eerste avond schreven zich alweer zeven nieuwe leden in. Er zijn veel schaakliefhebbers in Almere.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto