Wethouder De Jonge en voorzitter Soetekouw in gesprek met bewoners. Rechts medewerker Danny. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
Wethouder De Jonge en voorzitter Soetekouw in gesprek met bewoners. Rechts medewerker Danny. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck) lettinck

Huiskamer AanMere feestelijk heropend

Algemeen

EILANDENBUURT – Wethouder Froukje de Jonge heeft woensdag de heropening verricht van de huiskamer van AanMere, het woonproject aan de Guamstraat waar mensen wonen met een stoornis in het autistisch spectrum. In AanMere zijn Zorg en Wonen niet aan elkaar gekoppeld. 

De huiskamer is tijdens de coronacrisis opnieuw ingericht en krijgt overdag een nieuwe huurder: Dagbestedingsorganisatie Heppie Kookcafé voert overdag verschillende activiteiten uit, die ook deels toegankelijk zijn voor bewoners van AanMere.  

Huiskamer

Om onderlinge contacten tussen bewoners te bevorderen en sociale vaardigheden te onderhouden en te verbeteren, is de huiskamer van wezenlijk belang, zegt voorzitter Jerzy Soetekouw van de Stichting Begeleid Wonen Almere (BWA). “Voor de coronacrisis bleek deze huiskamer al echt een schot in de roos. Er werden voetbalwedstrijden bekeken,  Sinterklaas- en Kerstbijeenkomsten gehouden en spel- en ontmoetingsavonden. We hopen nu langzaamaan weer meer activiteiten op te kunnen starten.

Ïnspirerend

Wethouder Froukje de Jonge is ook blij met de heropening. “Ik weet nog goed dat ik bij de eerste opening van de huiskamer dacht: wat is dit gaaf en waarom doen we niet veel meer aan initiatieven die wonen met zorg combineren. Het is echt een heel inspirerend initiatief.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto