De ChristenUnie trekt aan de bel over Taxi Salders (Archieffoto: Shutterstock)
De ChristenUnie trekt aan de bel over Taxi Salders (Archieffoto: Shutterstock) Almere DEZE WEEK

ChristenUnie trekt weer aan de bel over Taxi Salders

Politiek

ALMERE - De fractie van de ChristenUnie heeft bij het college aan de bel getrokken over de dienstverlening van Taxi Salders. De partij wil contractverlenging met het bedrijf pas overwegen als de ‘aanhoudende problemen’ worden opgelost. 

In 2018 en 2019 werd in de gemeenteraad ook al gesproken over de problemen bij Salders. Ook toen ging het over de gebrekkige planning,. maar beloofde het bedrijf beterschap. Het contract met het taxibedrijf werd toen wel verlengd, maar met het maken van nieuwe afspraken. Bij de ChristenUnie komen signalen binnen dat deze ‘basisfunctie’ echter nog steeds niet in orde is.

Schriftelijke vragen

Fractievoorzitter Hans van Dijk heeft daarom schriftelijke vragen aan het college gesteld. Hij wil weten of het stadhuis bekend is met de ‘voortdurende problemen bij Salders op het gebied van planning en communicatie naar de cliënten’ en of daar stappen tot verbetering voor zijn genomen. Van Dijk wil ook weten of het college bereid is om te onderzoeken waar deze signalen vandaan komen. Daarnaast constateert de ChristenUnie dat er een groot verloop is onder chauffeurs, juist vanwege deze problematiek. ‘Welke mogelijkheden ziet het college om stabiliteit binnen de organisatie te creëren?’, vraagt Van Dijk zich af. Zijn partij maakt zich zorgen omdat de gebrekkige dienstverlening ertoe kan leiden dat kwetsbare mensen in gevaar komen. De ChristenUnie wil dat deze problemen eerst opgelost worden voordat aan contractverlenging kan worden gedacht.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto