igenaresse Glady Campuijsen van Zuyder bij de Duinhal. (Foto: aangeleverd)
igenaresse Glady Campuijsen van Zuyder bij de Duinhal. (Foto: aangeleverd)

Crowdfunding voor horeca in Duin: ’Brasserie voor en door de buurt’

Algemeen

DUIN - Als het aan Gladys Camphuijsen ligt is Almere Poort binnenkort een gezellige horecagelegenheid rijker. Om haar plannen te realiseren is zij een crowdfunding gestart. “Mijn doel is iedereen te betrekken bij de ontwikkeling van een fijne ontmoetingsplek voor mensen die houden van gezelligheid en lekker eten.” Het plan is om eind dit jaar de deuren van brasserie Zuyder te openen in de nieuwe Duinhal aan het Almeerderstrand. 

Camphuijsen merkte op dat er vanuit DUIN en omliggende wijken een sterke behoefte aan horecavoorzieningen is. “Ruim drie jaar geleden verhuisde ik van Amsterdam naar Almere, het wonen hier vind ik fantastisch. Er is echter wel een groot tekort aan leuke horeca in de buurt en daar ga ik met Zuyder verandering inbrengen.” 

Zij wil een horeca hotspot realiseren waar je terecht kan voor ontbijt, lunch, borrel en diner. “Maar naast lekker eten en drinken kun je er nog meer verwachten. Voor kinderen worden er straks bijvoorbeeld diverse activiteiten georganiseerd, zoals speurtochten en knutselen. Jong en oud, op twee benen of op vier poten; iedereen is straks welkom bij Zuyder.”

Samenwerking 

De naam verwijst naar de voormalige Zuyderzee. “Zuyder bevindt zich waar vroeger de Zuyderzee was. De naam is daarmee een mooie referentie naar de geschiedenis van Almere, het water en daarmee ook naar de samenwerking met VandenBerg Surf & Snow”, vertelt Camphuijsen. De reeds gevestigde watersportwinkel Vandenberg en Zuyder zullen qua ontwerp naadloos in elkaar overlopen, maar de twee ondernemingen krijgen een scheidingswand om los van elkaar te kunnen opereren. “Het strandgevoel, de liefde voor water en voor gezelligheid komen samen in een origineel interieur. Met grote raampartijen, planten, veel hout en mooie schommels aan de bar.”

Crowdfunding 

Camphuijsen is een crowdfundingsactie gestart om haar plannen te kunnen realiseren. Het doel is om via CrowdAboutNow binnen twee maanden een gedeelte van de investering à 190.000 euro in te zamelen. Inmiddels is al 72 procent van het benodigde bedrag opgehaald. Meer informatie: www.crowdaboutnow.nl/zuyder.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto