Bernadet Timmer won het Almeerse dictee. (Foto: aangeleverd)
Bernadet Timmer won het Almeerse dictee. (Foto: aangeleverd)

Bernadet Timmer wint Almeers dictee

Algemeen

ALMERE – Bernadet Timmer heeft maandag het Almeers Dictee gewonnen. De medewerker van de gemeente won eerder ook al eens en eindigt eigenlijk elk jaar bijzonder hoog. Het dictee werd dit jaar geschreven door Robert Mienstra, journalist bij deze krant.

Zoals het hoort had Mienstra in de zestiende editie van het evenement een paar aardige instinkers bedacht. Is het ‘whisky’ of ‘whiskey’? En hoe schrijf je het verkleinwoord van kantine? En ook het toch gangbare woord ‘empathische’ leverde voor veel van de ruim veertig deelnemers hoofdbrekens op. De bijeenkomst werd gehouden in de hal van de bibliotheek.

Floriade

Ook de keuze van het onderwerp – de Floriade – was vilein gekozen, omdat de tekst werd voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind. Die liet zich echter niet verleiden tot bijzondere uitspraken. ‘Het is jouw verhaal’, glimlachte hij naar de journalist.
Bernadet Timmer maakte in de tekst slechts drie fouten, beduidend minder dan de nummers twee en drie die beiden acht fouten maakten.

Bezwaar

In aanloop naar het dictee maakte raadslid Hassan Buyatui (NIDA Almere) bezwaar op het dictee, dat hij een 'misleidend ritueel' noemt. Ook vandaag, na afloop, kon hij zijn ergernis niet verhullen. Zie onderstaande tweet.

Het dictee werd gehouden in de bibliotheek. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto