Flevolands doen het meest aan 'bingewatchen' (Foto: Adobe Stock/E. Doosje)
Flevolands doen het meest aan 'bingewatchen' (Foto: Adobe Stock/E. Doosje)

Flevolanders zijn de grootste ‘comakijkers’

Algemeen

ALMERE – Flevolanders kijken het vaakst en het langst naar series. Dit ‘bingewatchen heeft niet alleen een positieve en ontspannende uitwerking. Bingewatchsessies kunnen leiden tot gebroken nachten, verminderd sociaal contact en minder productieve uren op de werkvloer.

Bingewatchen is in korte tijd gemeengoed onder Nederlanders geworden. Ruim vier op de vijf Nederlanders heeft wel eens drie of meer afleveringen van een serie achter elkaar gekeken, blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder ruim 1.100 Nederlanders. De impact van bingewatchen op het dagelijks leven wordt gevoeld: meer dan de helft van de ondervraagden is wel eens een hele nacht opgebleven om een serie te kijken, terwijl ruim 40 procent om deze reden sociale plannen heeft geannuleerd en eenzelfde percentage wel eens op werk series heeft bekeken. Volgens experts is de 7.90 uur die Nederlanders gemiddeld bingewatchen niet bepaald bevorderlijk voor lijf en leden.

Flevoland

Uit het onderzoek blijkt dat Flevolanders gemiddeld meer dan tien uur per week ‘comakijken’. Inwoners van Zeeland daarentegen spenderen iets minder dan vijf uur per week aan bingewatchen. Vrouwen spannen de kroon: zij bingewatchen bijna negen uur per week, mannen twee uur minder.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto