Afbeelding

Nieuwe klassieke concertserie in Kunstlinie: Friday Night met Black Pencil

Uit

STAD - Kunstlinie Almere lanceert een nieuwe klassieke serie: Friday Night met Black Pencil. Het Almeerse topensemble Black Pencil brengt vier verrassende en avontuurlijke concerten. Het eerste concert is op vrijdag 24 september. 

“Kunstlinie wilde meer verdieping in de klassieke programmering en wij zijn steeds meer op zoek naar contacten met onze thuisstad. Dat heeft geresulteerd in deze mooie samenwerking. We zijn blij dat Kunstlinie deuren opent voor meer klassieke muziek, want dat is heel belangrijk voor de stad”, stelt Jorge Isaac, artistiek leider van Black Pencil. “Wij willen met deze serie vooral avontuurlijke klassieke muziek naar het Almeers publiek brengen. Tijdloze werken van grote meesters als Bach, Vivaldi en Debussy, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar zigeuner- en volksmuziek bijvoorbeeld.”  Dit alles gebracht in Black Pencils unieke bezetting van blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en percussie.

Come Out, Caioni

Het feestelijke openingsconcert op 24 september is Come Out, Caioni. Op het programma staan uiteenlopende stukken, allemaal afkomstig uit de eeuwenoude Caioni Codex. Een metselaar vond deze muziekbundel in de muur van een schuilplaats waar monniken hem tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden verstopt voor de Russische soldaten. “De bundel is vernoemd de monnik die hem heeft samengesteld, Johannes Caioni. Het is een bonte verzameling van maar liefst 346 muziekstukken, van klassieke muziek tot volksmuziek”, vertelt Isaac. “Wij hebben alle stukken gespeeld en uiteindelijk achttien stukken geselecteerd en mooi gearrangeerd. Een flinke klus.”

Black Pencil bestaat uit Jorge Isaac (bloklfuit), Matthijs Koene (panfluit), Esra Pehlivanli (altviool), Marko Kassl (accordeon) en Enric Monfort (slagwerk). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstlinie.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto