Lars Posthumus en Roxi Jasper begeleiden de workshopdag op 25 september.
Lars Posthumus en Roxi Jasper begeleiden de workshopdag op 25 september.

Muziekvereniging Hubertus start jongeren bigband H.U.B.

Algemeen

ALMERE – Muziekvereniging Hubertus gaat een speciale jongeren bigband starten. “Hiermee willen wij jongeren de mogelijkheid bieden om samen met leeftijdgenoten muziek te maken”, vertelt initiatiefnemer Lars Posthumus, dirigent van de reeds bestaande Bertus Bigband van Hubertus.

Posthumus is zelf saxofonist en geeft ook les aan kinderen en jongeren. “Ik raad mijn leerlingen altijd aan om zich aan te sluiten bij een bandje, zodat het muziek maken niet alleen beperkt blijft tot het leslokaal en hun eigen slaapkamer. Maar dat blijkt toch vaak lastig te zijn voor jongeren die een blaasinstrument spelen”, vertelt hij. “Met deze nieuwe bigband wil ik jongeren die mogelijkheid wel bieden. Het lijkt me geweldig om jonge musici samen te brengen en elkaar te laten inspireren.”

Repertoire

De leden van de reeds bestaande Bertus Bigband van Hubertus zijn over het algemeen toch wat ouder, vervolgt Posthumus. “Met de jongeren bigband willen wij ook qua repertoire meer aansluiten op jongeren. Denk aan muziekstijlen als afrobeat, funk en brasshouse.”

De jongeren bigband krijgt de naam H.U.B. en zal bestaan uit blazers (trompetten, trombones en saxofoons) en een ritmesectie (zoals piano, toetsen, bas, drums, gitaar en in de toekomst mogelijk ook percussie). 

Workshopdag

Op zaterdag 25 september is er van 13.00 tot 16.00 uur een workshopdag in buurthuis De Draaikolk in de Waterwijk. “Er worden dan twee nummers gespeeld, onder leiding van mijzelf en Roxi Jasper uit Almere Poort. Zij speelt trompet en trombone en heeft ook veel bigband-ervaring”, aldus Posthumus. Jongeren tussen de 12 en 21 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden via secretaris@hubertus-almere.nl, dan krijgen zij de arrangementen vooraf thuisgestuurd. Volg de H.U.B. bigband ook op instagram

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto