Applaus voor Opa Joop bij de onthulling van de 47e tegel op de Walk of Fame. (Foto: Fred Rotgans)
Applaus voor Opa Joop bij de onthulling van de 47e tegel op de Walk of Fame. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Emotionele Opa Joop (100) trots op tegel Walk of Fame

Algemeen

STAD CENTRUM - Hij moest zondag wel even een traantje wegpinken toen de 47e tegel van de Walk of Fame werd onthuld. Met de tegel op de Citadel krijgt de honderdjarige Opa Joop erkenning voor zijn inzet. In zijn Canta haalt hij oud papier op. De opbrengst is voor de wandel4daagse.

Burgemeester Franc Weerwind en directie voorzitter Wouter Stevens van de Rabobank waren bij de onthulling van de tegel aanwezig. Tot 2043 schenkt de Rabobank ieder jaar een nieuwe tegel voor de Walk of Fame. Elke tegel verbeeldt een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor dat jaar. De eerste tegel dateert uit 1974, het jaar waarin Almere haar naam kreeg. 

Citadel

Almeerders mochten de afgelopen maanden hun stem uitbrengen. Er waren drie kandidaten: het corona-initiatief AllyBlijftBinnen, de spraakmakende berging van de Short Stirling en Opa Joop. Uiteindelijk kreeg Opa Joop, wiens volledige naam Joop van Dijk is, verreweg de meeste stemmen. Zijn tegel ligt op de Citadel, ter hoogte van hoek Schutterstraat. Het is een beloning voor Opa Joop, die al ruim 30 jaar oud papier en karton ophaalt. De opbrengst is voor zijn favoriete goede doel: de Wandel4daagse.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto