Buien, sneeuw en ijs zorgen voor risico's op de weg. (Foto: Adobe Stock)
Buien, sneeuw en ijs zorgen voor risico's op de weg. (Foto: Adobe Stock) trendobjects - stock.adobe.com

Veilig op pad met een slipcursus

Auto

Veilig op pad met een slipcursus 

ALMERE - We zien steeds vaker extreem weer als gevolg van klimaatverandering. Zo zijn er in meer jaargetijden extreme buien, waarbij in korte tijd veel regen valt. Ook in de herfst en winter kunnen buien, sneeuw en ijs zorgen voor risico’s op de weg. Een slipcursus volgen kan helpen om jezelf verzekerd én veilig op pad te laten gaan. 

Een slipcursus is een toegevoegde waarde voor elke automobilist; of je nu een beginnend rijder bent of juist al lange tijd je rijbewijs hebt. Onder meer de ANWB biedt slipcursussen aan. Hier leert men hoe een slip voorkomen kan worden, hoe men deze kan corrigeren en obstakels kan ontwijken. Het oefenen op een veilige, afgebakende plek zorgt ervoor dat de cursist zich goed kan concentreren op de techniek en het reactievermogen. Een slip kan ontstaan op momenten waarop je het minst alert bent. Zo kan een plotseling afremmende voorganger, wegpiraat of slecht wegdek ook een slip veroorzaken wanneer men plotseling uit moet wijken of van de weg raakt.

Laagdrempelig  

De ANWB biedt diverse slipcursussen aan. Zo is er de Advanced Slipcursus die drie uur duurt, de uitgebreidere Intensive Rijtraining van vier uur en de Pro Rijtraining, waarbij men alle grip- en slipvaardigheden leert in een vijf uur durend programma. Deze cursussen kosten respectievelijk 99 euro, 129 euro en 225 euro. Kijk voor meer informatie op: www.anwb.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto