Jaïnda (in het blauwe pak) won in de categorie Muziek. (Foto: Kunstbende)
Jaïnda (in het blauwe pak) won in de categorie Muziek. (Foto: Kunstbende)

Jaïnda winnares van Kunstbende in categorie Muziek

Algemeen

ALMERE -  De 18-jarige Jaïnda Buiter uit Almere heeft de landelijke finale van het Kunstbende Young Creators Festival gewonnen in de categorie Muziek. “Het was heerlijk om na lange tijd weer op te kunnen treden voor publiek, maar ik was wel doodzenuwachtig”, bekent de Almeerse zangeres. 

De finale vond plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Honderd acts streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. Jaïnda zong twee van haar eigen nummers, die ze zelf omschrijft als een mix van jazz en pop. “Ik was als laatste aan de beurt en dacht echt: hoe kom ik hier nog overheen? Maar ik heb gewoon gewonnen!”

Grote podia

De eerste prijswinnaars mogen optreden op grote podia, van Mysteryland tot Oerol.  “Ik mag optreden op de Zwarte Cross en op het festival Mañana Mañana”, vertelt Jaïnda, die daar nu al enorm naar uitkijkt. 

De Almeerse is al ruim tien jaar bezig met zingen en heeft inmiddels ook de nodige podiumervaring. “Ik wil hier ook heel graag in verder en ben in september gestart met de bachelor-opleiding Jazz Zang aan het conservatorium in Amsterdam”, vertelt zij. Ook is Jaïnda sinds kort vocaliste bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, het NJJO, waarmee zij binnenkort gaat toeren. 

De finale-acts van de nummers één, twee en drie zijn vanaf maandag 11 oktober terug te kijken op youtube.com/kunstbende.  

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto