Sulayman El Mathari en de andere schrijvers lazen tijdens het Kinderboekenbal voor uit de poëziebundel 'Morgen durf ik alles'. (Foto: Bonte Hond)
Sulayman El Mathari en de andere schrijvers lazen tijdens het Kinderboekenbal voor uit de poëziebundel 'Morgen durf ik alles'. (Foto: Bonte Hond)

Poëziebundel BonteHond gelanceerd tijdens eerste Almeerse Kinderboekenbal

Uit

ALMERE - In het kader van de Kinderboekenweek vond zaterdag het eerste Almeerse Kinderboekenbal plaats in Kunstlinie Almere. Daarbij werd ook een poëziebundel gelanceerd die is gebaseerd op de nieuwe voorstelling SUPERSLOW van het Almeerse theatergezelschap BonteHond. Deze peutervoorstelling met theatrale hiphop, geregisseerd door Judith Faas, brengt een ode aan het avontuur. De voorstelling werd zaterdag ook gespeeld tijdens het Kinderboekenbal en zondag was de feestelijke première.

De voorstelling SUPERSLOW speelt in op het thema ‘angst voor het onbekende’. “Het is een ode aan nieuwe dingen ontdekken en uit je comfortzone breken”, aldus Peuters zijn nog zo puur en beginnen eigenlijk net met het vormen van een karakter. Ze zijn totaal niet bezig met wat anderen denken, hun gedrag komt voort uit intuïtie waardoor alles wat ze doen een ontdekkingsreis is. Hier kunnen wij volwassenen nog veel van leren.”

Poëziebundel

SUPERSLOW staat in het teken van uit je comfort zone stappen en daar moest BonteHond zelf ook aan geloven. Daarom maakte het gezelschap naast de voorstelling een poëziebundel met hetzelfde thema, getiteld ‘Morgen durf ik alles’. Zeven schrijvers schreven gedichten gebaseerd op illustraties gemaakt door kinderen die de voorstelling bekeken. De tekeningen komen ook terug in de bundel. 

Kinderboekenbal

De bundel werd zaterdag gepresenteerd tijdens het eerste Almeerse Kinderboekenbal, een initiatief van De Nieuwe Bibliotheek, Kunstlinie en BonteHond ter gelegenheid van de Kinderboekenweek. De schrijvers lazen daar ook hun gedichten voor aan het jeugdige publiek, dat vervolgens kon genieten van de voorstelling SUPERSLOW. Na de lancering zal de bundel te verkrijgen zijn bij boekverkooppunten. Een aantal gedichten wordt in expositievorm gepresenteerd op het Citadel Almere Stad. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto