Marcel Labrie maakte een graffity-kunstwerk voor de tentoonstelling StreetCred in Kunstlinie. (Foto: Feenstra Fotografie)
Marcel Labrie maakte een graffity-kunstwerk voor de tentoonstelling StreetCred in Kunstlinie. (Foto: Feenstra Fotografie) maarten feenstra

Skate-event op Esplanade in aanloop naar expositie over street art

Algemeen

STAD CENTRUM - Met StreetCred staat de Kunsthal van Kunstlinie negen maanden lang in het teken van urban culture en street art. Het middelpunt wordt gevormd door Shapeshifters, een street art expositie die begin 2022 opent. Boegbeeld van StreetCred is een muurschildering die graffitikunstenaar Marcel Labrie maakte op de witte muur bij de entree van de Kunsthal.

Skate event Esplanade

StreetCred gaat van start met een skate event op woensdag 20 oktober van 12.00 tot 18.00 uur. De Esplanade is dan omgetoverd tot een skatepark met ramps, bars en quaterpipes. Skaters kunnen hun tricks en skills laten zien of meedoen aan een workshop van Skate Days. Deelname aan een workshop kost 5 euro. Voor wie geen eigen materiaal heeft, regelt Kunstlinie regelt BMX-en, steppen en skateboards. Buiten de workshops om kan gratis gebruik worden gemaakt van het tijdelijke skatepark. Tickets voor de workshops zijn verkrijgbaar via kunstlinie.nl/programma/streetcred-skate-days/

Shapeshifters

“Met de street art tentoonstelling Shapeshifters willen we de veelzijdigheid van street art in al haar vormen laten zien. Van graffiti tot tattoo-artists, van sneakers tot urban soccer en van Banksy tot Shoe”, vertelt curator Bo Naarden. “Het is een samenwerking met galerie Vroom & Varossieau. Zij vertegenwoordigen bekende namen in de street art-scene en initiëren projecten om street art bekendheid te geven onder een groot publiek.” De tentoonstelling toont werk van grote namen zoals Boris Tellegen, Rudy Lim, Elle, Futura, Piet Parra en zelfs Banksy. 

Publieksprogramma

Gedurende de tentoonstelling is er ook een uitgebreid publieksprogramma met interactieve onderdelen, waaronder het skate event op de Esplanade. “Bij de Pop-up bars kun je je straks bijvoorbeeld laten tatoeëren door een tattoo artist, laten knippen bij een barbier of black hair kapper of je sneakers laten pimpen. Ook worden er workshops gegeven op het gebied van bijvoorbeeld breakdance-, graffiti- en spoken word. En tijdens de museumweek 2021 is er een interactieve workshop van street artist Frankey”, vertelt Naarden. “Verder gaan we tijdens de Floriade in samenwerking met de gemeente, OVSA en City Marketing een groot straatsport evenement organiseren: de Urban City Games.”


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto