Eenzaamheid komt niet alleen voor bij ouderen. (Archieffoto: Shutterstock)
Eenzaamheid komt niet alleen voor bij ouderen. (Archieffoto: Shutterstock) Almere DEZE WEEK

Provinciebrede aanpak tegen eenzaamheid

Algemeen

ALMERE -  De provincie Flevoland wil een brede aanpak tegen eenzaamheid.

De Flevolandse aanpak Eenzaamheid wordt vormgegeven in aansluiting op het programma WEL in Flevoland. Uitgangspunt hierbij is dat provincie, gemeenten en de betrokken partners elkaar optimaal versterken en samen eenzaamheid bij inwoners van alle leeftijden monitoren, signaleren, voorkomen en terugdringen. Uiteindelijk doel is eenzaamheid onder alle inwoners van Flevoland te voorkomen en terug te dringen.

Effectiever

Gedeputeerde Harold Hofstra: “Er zijn veel initiatieven op het gebied van eenzaamheid in Flevoland.  Het is belangrijk om de verschillende initiatieven met elkaar in verbinding te brengen en te zorgen dat ze van elkaar kunnen leren om nog effectiever te zijn. Op deze manier kan ook de continuïteit op de langere termijn worden geborgd.”

Corona

Eenzaamheid komt voor bij alle leeftijden en in alle lagen van de bevolking. Tijdens de corona-epidemie is ook meer dan duidelijk geworden dat dit jongeren heeft getroffen. In de komende periode zal de aanpak zich richten op bestaande initiatieven in de verschillende gemeenten

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto