De locatie van het zonnepark. (foto: Jan Bart Sloothaak)
De locatie van het zonnepark. (foto: Jan Bart Sloothaak)

Gemeente Almere verleent vergunning voor zonnepark A27

Algemeen

ALMERE - De gemeente Almere heeft een vergunning afgegeven voor een zonnepark langs de snelweg A27. Dat was nog even spannend omdat er vanuit het ministerie van Defensie een bezwaar kwam tegen het zonnepark. Defensie wil een nieuw zenderpark bouwen op 7.5 km afstand in de gemeente Zeewolde. Na de toezegging dat er maatregelen genomen worden om te zorgen dat de twee installaties elkaar niet zullen storen is het bezwaar ingetrokken.

Samen met de ontwikkelaar Solar Proactive gaat de duurzame energie coöperatie De Groene Reus een zonnepark van 22 hectare ontwikkelen dat groene stroom voor 7.500 Almeerse huishoudens kan leveren. “We zien allemaal dat het de verkeerde kant op gaat met ons klimaat”, zegt Jan Bart Sloothaak, voorzitter van De Groene Reus. “De aarde warmt op en het zeewaterpeil stijgt. Daarom willen wij als burgers helpen om de energieproductie voor Almere CO2 neutraal te maken.”


Aanvraag

In november gaat er een aanvraag voor duurzame energie subsidie ingediend worden om het project in te dekken tegen lage stroomtarieven. Als die subsidie in januari toegekend wordt kan het park al in de zomer van 2022 schone stroom gaan leveren aan Almeerse huishoudens. Inwoners van Flevoland kunnen een aandeel nemen in het zonnepark.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto