De windturbine in Poort. (Foto: Jan-Kees Steenman)
De windturbine in Poort. (Foto: Jan-Kees Steenman)

Almeerse Wind haalt ruim 1,1 miljoen euro op

Algemeen

POORT - Lokale energiecoöperatie Almeerse Wind, beoogd eigenaar van twee windturbines in Almere Poort, heeft de obligatie-uitgifte onder leden afgerond met ruim 1,1 miljoen euro. Daarmee is het minimum benodigde bedrag ruim behaald. 

Bijna de helft van de 360 leden heeft op de uitgifte ingeschreven, tot tevredenheid van voorzitter John van Diepen van Almeerse Wind. “Met de obligatie-uitgifte is de leden de mogelijkheid geboden om extra te kunnen profiteren; over de inleg wordt een windafhankelijke rente van 4 tot 6 procent vergoed. Daarnaast beslissen alle leden samen, niet alleen de investerende leden, jaarlijks over de winstbestemming. Op die manier biedt Almeerse Wind alle Almeerders de mogelijkheid om mee te profiteren.”

Gratis lidmaatschap

Voor leden die ook stroom afnemen is het lidmaatschap zelfs gratis; de stroom wordt ook aan nieuwe leden aangeboden voor ongeveer een kwart cent onder het tarief van de ‘grote vier’. “Op dit moment worden de turbines getest en ingeregeld”, zegt Van Diepen. “Tijdens dit proces wordt al 100 procent groene stroom geproduceerd en verkocht, waarmee Almeerders nu collectief zelf hun eigen groene stroom tegen kostprijs opwekken. Per windturbine wordt een kleine tien miljoen kilowattuur per jaar geproduceerd. Daarmee leveren we als burgers een belangrijke bijdrage aan de energietransitie van Almere.“

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto