Stije Resink in actie tegen FC Den Bosch. (Foto: Ron Baltus)

Almere City FC voorlaatste na nieuwe nederlaag

Algemeen

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdagavond in Stadion De Vliert niet weten te winnen van FC Den Bosch. De ploeg van Gertjan Verbeek ging met 1-0 onderuit na een doelpunt van oud-Almere City FC speler Soufyan Ahannach.

De spelers van Almere City wisten de kansen niet te verzilveren. Er was nog geen vijf minuten verstreken op de klok, toen Lance Duijvestijn zich vrij kapte in het zestienmetergebied en het eerste schot van de wedstrijd loste. Zijn tweede kans diende zich binnen de tien minuten aan, toen Thijs van Leeuwen de diepte in ging en een terugtrekkende voorzet op de instormende aanvallende middenvelder gaf. Het leverde geen treffer op.

Tweede helft

Ook de tweede helft begon met aanvallende intenties. Zowel Thijs van Leeuwen als de ingevallen Jeffry Puriel mochten aanleggen voor schoten, maar het lukte het duo niet om keeper Van der Steen te kraken. Tien minuten na zijn misser, kreeg Pouwels opnieuw de kans de bal binnen te schieten. Leeuwin kopte de bal naar de grond, waarna deze in het strafschopgebied roerloos bleef liggen. Het schot van Pouwels was nu wel vlijmscherp, maar werd door de keeper onder de lat vandaan getikt.

Jong PSV

Vrijdag vervolgt Almere City FC de zucht naar eerherstel met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV. De ploeg hoopt met het thuispubliek achter zich een sprong te maken op de ranglijst en van die vervelende een-na-laatste plaats af te komen. De wedstrijd tegen Jong PSV begint om 20:00 uur en wordt weer omkleed met entertainment. Kaarten voor het duel zijn hier verkrijgbaar.