De nieuwe assistenten met hun diploma's. (Foto: aangeleverd)
De nieuwe assistenten met hun diploma's. (Foto: aangeleverd)

Turning Spirit Almere blij met nieuwe gediplomeerde assistenten

Algemeen

TSA blij met nieuwe gediplomeerde assistenten

ALMERE - Afgelopen periode heeft weer een aantal turnsters bij Turning Spirit Almere (TSA) een diploma gehaald om de turntrainers te kunnen assisteren bij hun lessen. De vereniging is heel blij met deze assistenten. “Gediplomeerde assistenten zijn onmisbaar om de lessen goed te laten verlopen en van toegevoegde waarde voor de kwaliteit van de lessen”, vertelt het bestuur van de vereniging. 

Doordat de assistenten allemaal ook turnen of geturnd hebben, op selectie- en recreatieniveau, kunnen zij met hun ervaring jongere turnsters goed begeleiden en advies geven. “Door hun enthousiasme voor de sport motiveren ze de jonge turnsters en helpen zij hen bepaalde angsten te overwinnen. Hierdoor durven kinderen op een gegeven moment wel op de balk of de brug oefeningen te doen waar ze eerst tegenop zagen.”

Vanuit TSA zijn de assistenten tijdens de KSS-opleiding (Kwalificatie Structuur Sport) begeleid door de turntrainers Carla, Mira en Stefan. Anne, Rosa en Suus behaalden hun diploma KSS1 (Gymnastiek Assistent niveau 1). Lynn, Iris, Britt en Ismay hebben nu hun diploma KSS2 (Gymnastiek Assistent Leider Niveau 2).

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto