Vele BN'ers, waaronder theaterproducent Erwin van Lambaart, poseerden zondag op de blauwe loper in Kunstlinie Almere voor de landelijke én lokale pers. (Foto: Fred Rotgans)
Vele BN'ers, waaronder theaterproducent Erwin van Lambaart, poseerden zondag op de blauwe loper in Kunstlinie Almere voor de landelijke én lokale pers. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Landelijke première Titanic de musical bij Kunstlinie Almere

Uit

STAD CENTRUM - Titanic de musical is zondag landelijk in première gegaan bij Kunstlinie Almere. Tal van bekende Nederlanders liepen over de blauwe loper die was uitgelegd in de centrale hal van het Almeerse theater. Producent De Graaf en Cornelissen vond het ‘glazen theater aan het water’ een toepasselijke locatie voor dit stuk dat zich afspeelt aan boord van het legendarische schip Titanic.

25 jaar na de première van Titanic op Broadway is de musicalhit terug in Nederland. Met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast, met hoofdrollen voor René van Kooten en Mariska van Kolck.

We zijn getuige van de eerste en tevens laatste vaartocht van de Titanic en zien de passagiers uitgelaten aan boord gaan, onwetend van het lot dat hen te wachten staat. We leven mee met de derdeklaspassagiers die dromen over een beter leven in Amerika. Ondertussen wentelen de eersteklaspassagiers zich in grenzeloze luxe. Reder Ismay wil vooral geschiedenis schrijven met het legendarische schip en drijft daarmee kapitein Smith tot wanhoop. Ontwerper Andrews beseft intussen dat hij een kapitale ontwerpfout maakte. 

Een indrukwekkende musical over liefde, hoop en verlangen. Het verhaal komt tot een emotioneel einde wanneer een doek valt met daarop de namen van de ruim 1500 omgekomen opvarenden. 

Koninklijke onderscheiding

Na afloop van de staande ovatie werd producent Hans Cornelissen zondag op het podium van Kunstlinie Almere verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn grote en belangrijke bijdragen aan de Nederlandse cultuursector.

Eind april opnieuw in Almere

Op dinsdag 26 april en woensdag 27 april 2022 is Titanic de musical opnieuw te zien in het Almeerse theater. Ga voor kaarten naar www.kunstlinie.nl.

Hans Cornelissen - tweede van rechts - werd na afloop verrast met een Koninklijke onderscheiding. (Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
De Almeerse cultuurwethouder Hilde van Garderen (rechts). (Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto