Het bosperceel in Parkwijk waar gebouwd moet gaan worden. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het bosperceel in Parkwijk waar gebouwd moet gaan worden. (Foto: Almere DEZE WEEK) ROBERT MIENSTRA

Plannen voor inbreiding in Parkwijk

Algemeen

ALMERE – De gemeente heeft plannen voor inbreiding langs de Boomgaardweg in Parkwijk. Dit blijkt uit een brief die de omwonenden in de bus kregen. Het gaat om twee locaties: op het grasveld naast de hoge flat en de GGD, en even verderop moet een perceel bos wijken voor een appartementengebouw.

Door Robert Mienstra

De gemeente wil twee appartementenblokken realiseren van vijf verdiepingen hoog met in totaal 70 tot 80 woningen. Het argument van de gemeente om op deze plek in te breiden is dat er in Parkwijk weinig woningen voor jongeren zijn en dat deze heel hard nodig zijn voor deze doelgroep in de buurt. De woningen zijn bedoeld voor starters waaronder thuisloze jongeren. De woningen zullen gebouwd gaan worden door de Alliantie en de verdeling zal plaats vinden via woningnet.

Projectopdracht

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de projectopdracht inmiddels goedgekeurd, maar de gemeenteraad moet de plannen nog vastleggen, temeer daar er op de locaties de bestemming ‘maatschappelijk’ rust. Die moet gewijzigd worden in ‘wonen’.
Na het vaststellen van de projectopdracht door de gemeenteraad wordt er een ontwikkelplan gemaakt.

Onrust

De bewoners zijn uitgenodigd voor een digitale bijeenkomst waarin zij bijgepraat worden over het ontwikkelproces. De gemeente kan dan nog niet ingaan op de inhoud van de plannen. Inmiddels is duidelijk dat er bij de omwonenden enige onrust is ontstaan over de plannen. Zij zijn niet blij met het kappen van het bosperceel en vinden dat een van de appartementencomplexen wel erg dicht op de nabijgelegen flats komen waardoor de privacy in het geding komt. Ook is er angst voor (parkeer)overlast.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto