Een pop-up vaccinatielocatie in het ziekenhuis (Archieffoto: Fred Rotgans)
Een pop-up vaccinatielocatie in het ziekenhuis (Archieffoto: Fred Rotgans)

Pop-up vaccinatielocatie in Flevoziekenhuis

Algemeen

STAD CENTRUM – Patiënten van het Flevoziekenhuis die nog geen eerste COVID-vaccinatie hebben gekregen, kunnen zich vanaf maandag 22 november zonder afspraak laten vaccineren. Hiervoor is een tijdelijke pop-up locatie van de GGD Flevoland ingericht in het ziekenhuis. 

Aldrik Dijkstra, manager COVID van de GGD Flevoland: “Dit is handig voor patiënten die al in het ziekenhuis zijn voor een afspraak en zich na overleg met hun arts alsnog willen laten vaccineren. Zij hoeven geen afspraak te maken voor een eerste vaccinatie, maar kunnen die direct in het ziekenhuis krijgen.”

Longarts: ‘laat je vaccineren’“

Nu het aantal COVID-besmettingen weer oploopt is het echt heel belangrijk dat mensen zich laten vaccineren”, legt longarts Bas van der Maat van het Flevoziekenhuis uit. “Vaccineren is dé beste manier om COVID met elkaar onder controle te krijgen, en de druk op de huisartsen- en ziekenhuiszorg te verminderen. Zodat geplande behandelingen zoals operaties van patiënten die andere zorg nodig hebben, ook zo veel mogelijk door kunnen gaan.”

Pop-up

Het Flevoziekenhuis heeft daarom samen met de GGD Flevoland besloten tot het creëren van een pop-up vaccinatielocatie in het ziekenhuis. De pop-up locatie bevindt zich op de begane grond, in de gang links van de receptie. De pop-uplocatie is geopend van 9.00 tot en met 16.00 uur.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto