Dertig krachtige portretten en met bijbehorende verhalen maken duidelijk dat huiselijk geweld en kindermishandeling overal voor kunnen komen. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Dertig krachtige portretten en met bijbehorende verhalen maken duidelijk dat huiselijk geweld en kindermishandeling overal voor kunnen komen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Tentoonstelling ‘Wij... doorbreken de cirkel van geweld’ op Esplanade

Algemeen

STAD CENTRUM - Op de Esplanade heeft wethouder Froukje de Jonge deze week de tentoonstelling ‘Wij... doorbreken de cirkel van geweld’ geopend. Dertig krachtige portretten met bijbehorende verhalen maken duidelijk dat huiselijk geweld en kindermishandeling overal voor kunnen komen.

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. De overheid heeft een grote en belangrijke rol in de bestrijding en aanpak daarvan en in het bespreekbaar maken van dit probleem. Dat WIJ als samenleving kunnen daarin ook iets betekenen. Deze reizende tentoonstelling roept de samenleving op om mee te helpen deze ‘cirkel van geweld’ te doorbreken.

Erover praten

De gemeente Almere heeft in samenwerking met Stichting Open Mind en het programma Geweld Hoort Nergens Thuis (de initiatiefnemers) deze reizende multimediale tentoonstelling naar Almere gehaald. “Omdat we willen laten zien dat je niet alleen staat, dat er hup beschikbaar is en er plekken zijn waar je hierover kunt praten. Met elkaar of anoniem”, aldus de gemeente Almere. “Daarbij willen we omstanders en professionals op weg helpen met hulp en advies. En iedereen laten weten dat huiselijk geweld en kindermishandeling onze aandacht heeft.”

De tentoonstelling blijft tot 6 december op de Esplanade staan en is daar ook tijdens de start van Orange the World op 25 november te zien.

Hulp nodig?

Er over praten kan een begin zijn om de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl of neem contact op met Veilig Thuis Flevoland: 088-2220500. Blijf Groep helpt om huiselijk geweld te stoppen. Kijk op www.blijfgroep.nl of bel naar 088-2342450. Zie ook: www.orangetheworld.nl en https://almerekracht.almere.nl/geweld-hoort-nergens-thuis

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto