Almeerders Marion Schaap en Peter Constant vormen al 30 jaar het Z.o.o. Guitar Duo. (Foto: Claudia Kamergorodski)
Almeerders Marion Schaap en Peter Constant vormen al 30 jaar het Z.o.o. Guitar Duo. (Foto: Claudia Kamergorodski) Photographer: Claudia Kamergorodski

Z.o.o. guitar duo viert 30-jarig jubileum met middagconcert in thuisstad Almere

Uit

ALMERE - Het vooraanstaande Z.o.o. guitar duo - bestaande uit Almeerders Marion Schaap en Peter Constant - viert dit seizoen haar 30-jarig bestaan met het jubilieumconcert ‘A New Day’. Het optreden zou aanvankelijk vrijdagavond 3 december plaatsvinden in kerkcentrum Goede Rede, maar vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is het concert verplaatst naar zaterdagmiddag 18 december om 14.00 uur.

De van oorsprong Australische Peter Constant en de Nederlandse Marion Schaap behaalden beiden de ‘Master of Music’ aan Yale University en waren vervolgens hoofdvakdocenten gitaar aan Melbourne University in Australië. Sinds ruim 20 jaar in Almere woonachtig, verschenen zij als duo en met de Guitar Salon Roadshow op talloze Nederlandse en internationale podia, zoals het Concertgebouw te Amsterdam, International Guitar Festival of Great Britain, Darwin International Guitar Festival en het Almere Havenfestival. 

Peter en Marion hebben diverse componisten geïnspireerd om muziek voor gitaarduo te schrijven. Zij hebben ook zo’n 15 CD’s uitgebracht, waaronder de tweestemmige Inventies van J.S. Bach in een unieke weergave op requinto en bariton gitaren. Verder zijn ze bekend als inspirerende pedagogen en ambassadeurs voor de klassieke gitaar, en zijn verbonden aan respectievelijk het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam. 

Gitaarorkest Nederland

Als artistieke leiding van Stichting Gitaarorkest Nederland hebben zij in en vanuit Almere vier gitaarorkesten gerealiseerd, die een podium bieden aan ’s werelds meest veelzijdige en populaire instrument: de gitaar. Zo draagt het Z.o.o. guitar duo op allerlei manieren bij aan het culturele leven in Almere.

‘A New Day’

Met het programma ‘A New Day’ presenteren zij het publiek een muzikaal verhaal over transitie, overwinning en optimisme voor de toekomst. Met afwisselende muziek van baanbrekende componisten door de eeuwen heen, waaronder Bach, Scarlatti, Rebay, Presti en warme, sensuele klanken uit Venezuela. En vooral de prachtige klank van twee gitaren samen. 

Het jubileumconcert ‘A New Day’ vindt zaterdag 18 december om 14:00 uur plaats in kerkcentrum Goede Rede aan de Kerkgracht in Almere Haven. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.goederedeconcerten.nl. Meer informatie over het duo: http://www.zooguitarduo.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto