Laila Yahyaoui in actie (Foto: Esther Zoon)
Laila Yahyaoui in actie (Foto: Esther Zoon)

Toppers van de Toekomst - Laila Yahyaoui (atletiek)

Sport

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek ‘Toppers van de Toekomst’ in Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: atletiektalent Laila Yahyaoui.

Laila Yahyaoui (atletiek)

ALMERE - Het moment dat Laila Yahyaoui atleten hard zag lopen tijdens de Olympische Spelen, wist ze meteen dat ze aan atletiek wilde doen. Vooral hardlopen vindt ze leuk, de snelheid, conditie en de discipline die erbij komt kijken.

Het afgelopen seizoen heeft het 15-jarige atletiektalent twee mooie prestaties neergezet: dubbel goud op de 800 en 1.500 meter bij de Nationale junioren C spelen U16 en dubbel brons op de 800 en 3.000 meter bij de Nederlandse Kampioenschappen voor de junioren U18. Haar droom is uiteindelijk de Olympische Spelen te bereiken.

Helen Parkhurst

Laila zit in het vierde jaar Havo van het Helen Parkhurst. School en sport kan zij goed combineren, voornamelijk doordat ze een topsportstatus heeft en eventueel dingen kan verplaatsen als dat nodig is. Naast sporten vindt Laila het ook leuk om te schilderen, een spannend boek te lezen of lekker even de stad in te gaan. Met Siffan Hassan zou ze wel graag een dagje willen ruilen. “Vooral omdat ik mee wil maken hoe het voelt om een gouden medaille te halen waar je jaren voor hebt getraind”, aldus Laila.

Talent

Laila traint al negen jaar bij Almere 81 en twee jaar bij de loopgroep van Ruud van der Laan. Ruud is sinds 1990 actief als trainer en zag al snel dat Laila talent heeft. Ruud: “Ze heeft snelheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Ze is heel gedreven en denkt goed na over haar sport en weet dat het een lange weg is naar de absolute top.”
Naast Laila traint Ruud ook nog andere talentvolle atleten. De trainingen bestaan globaal uit een warming up met inlopen, coördinatie, technieken snelheid en daarna het loopprogramma. Elke atleet heeft een eigen schema. Volgens Ruud kan Laila een echte topatleet worden als ze in alle rust kan trainen en zich ontwikkelen. Met haar techniek, uitstraling en winnersmentaliteit is ze een parel voor komende jaren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto