De Cultuurdôme is een tijdelijke culturele broedplaats in de voormalige Woondôme. (Foto: aangeleverd)
De Cultuurdôme is een tijdelijke culturele broedplaats in de voormalige Woondôme. (Foto: aangeleverd) Annelies Verhelst

Cultuurfonds Almere sluit bewogen jaar af met ‘Culturele Zaken’ in Cultuurdôme

Algemeen

Voor veel Almeerse cultuurmakers was 2021 een bewogen jaar. Anders dan in ‘corona-jaar’ 2020 waren er wel weer meer mogelijkheden om van cultuur te genieten. Ook Cultuurfonds Almere blikt terug op een bijzonder jaar. Zij presenteerde onder andere een nieuwe reeks van de bijeenkomst Culturele Zaken. De laatst editie van dit jaar is op woensdag 8 december in de Cultuurdôme in Almere Buiten. “Hiermee hopen wij samen met makers uit de stad het culturele jaar 2021 op een feestelijke manier af te sluiten en vooruit te kijken naar 2022.”

‘Samen staan we sterk’

De bijeenkomsten van Culturele Zaken zijn speciaal bedoeld voor Almeerse cultuurmakers en staan in het teken van elkaar leren kennen, netwerken en samen verder komen. In het kader daarvan is het thema van de bijeenkomst op 8 december: ‘Samen staan we sterk’. Iedereen, van jong tot oud, die zichzelf kunstenaar of cultuurmaker noemt, zowel de professional als de amateur, is welkom.

Cultuurdôme

Er is weer een divers programma samengesteld. Zo geeft Simon van Dommelen, oprichter en directeur van Leegstand Oplossers Amsterdam (LOLA), een kennissessie over de wereld van samenwerken, synergie, crossovers en verbinden. “Samenwerking in de culturele sector is niet alleen maar tussen kunstenaars en cultuurmakers onderling, het is veel breder dan dat”, vertelt hij. “In mijn kennissessie vertel ik graag meer over samenwerkingen tussen kunstenaars en ondernemers in verschillende sectoren van het bedrijfsleven. Bezoekers kunnen mij tijdens ‘Culturele Zaken’ alles vragen over hoe wij dit bijvoorbeeld bij de Cultuurdôme hebben aangepakt.” Ook staat er een rondleiding door de nieuwe Cultuurdôme gepland, waarbij de aanwezigen kunnen kennismaken met gebruikers van het pand.

Aanmelden

Culturele Zaken vindt plaats op woensdag 8 december van 14.30 tot 18.00 uur. Aanmelden kan via de website van Cultuurfonds Almere. Bij binnenkomst wordt een QR-code gescand zodat bezoekersveilig kunnen deelnemen. Wie de bijeenkomst liever vanaf een eigen locatie volgt kan  de bijeenkomst bekijken via een livestream.

In 2022 organiseert Cultuurfonds Almere weer een nieuwe reeks Culturele Zaken. Informatie hierover wordt begin 2022 gepubliceerd op www.cultuurfondsalmere.nl.